– Ge rum, jag vill opp, sa Rabarberknopp. Så sprängde han med sin röda topp, men jorden sa stopp: – Du får lugna dig lite, Rabarberknopp! – Ge plats, jag vill opp, sa Rabarberknopp, han svällde av styrka, han glödde av hopp. – Pass på, jag vill opp, jag vässar min topp, jag känner hur våren gror i min kropp! – Tittut, tittopp, nu sticker han opp, nu hälröda topp och svaras av kvittrande fåglars tropp: – Välkommen hitopp, välkommen, välkommen Rabarberknopp! ….Skrev Elsa Beskow…det är konstigt med associationer tycker jag

Photo By Me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s